top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Dark Horse Comics са придобити от гиганта Embracer

Издателят на комикси Dark Horse е придобит от Embracer Group, базираната в Швеция, която e студиo за издателство и разработка. Компанията притежава Gearbox Software, THQ Nordic, Sabre Interactive, Koch Media, Deep Silver и Coffee Stain Studios. Закупуването на Embracer добавя към библиотеката на Dark Horse повече от 300 заглавия.

 
 

Embracer обявиха, че със закупуването на Dark Horse ще „укрепва своите трансмедийни възможности, като добавя опит в разработването на съдържание, публикуването на комикси, филмовата и телевизионна продукция“.

Dark Horse е третият по големина издател на комикси в САЩ, а собствеността на компанията включва The Mask, Time Cop и Ghost. Издателят на комикси също има дълъг списък с лицензирани заглавия в своята библиотека, включително Star Wars, Avatar the Last Airbender, Stranger Things, The Witcher и Critical Role, както и серии като Hellboy и Sin City.


Бизнесът на Dark Horse се простира отвъд комиксите и включва филмова и телевизионна продуцентска дейност, като съща така са търговци на колекционерски стоки. Според Embracer Group, Dark Horse има повече от 40 развлекателни проекта в процес на разработка за Netflix, Amazon, Syfy, Sony, MGM, Universal и Warner Media.


Но Dark Horse е само една от петте компании, които Embracer Group обяви, че ще придобие във вторник. Другите са: Perfect World Entertainmen, DIGIC, Shiver Entertainment и Spotfilm Networx.


По-рано тази година Embracer Group (известна преди като THQ Nordic) обяви придобиването на разработчика на Borderlands Gearbox Software, както и на Aspyr Media (придобита чрез Sabre Interactive) и Easybrain, разработчик на мобилни игри, който е специализиран в пъзели и логически игри .


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.


13 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page