top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Embracer Group придоби Eidos за 300 милиона долара!

Базираният в Швеция издател Embracer Group придоби Eidos от Square Enix.

 
Embracer Group X Eidos
 

По-конкретно, той се съгласи да закупи Crystal Dynamics, Eidos-Montréal и Square Enix Montréal. Трите студия бяха известни като част от колекцията от задгранични студия на Square Enix и работеха по поредици, свързани с бившата марка Eidos Interactive. По стандартите на скорошните големи придобивания в игровата индустрия, търсената цена беше ниска: около 300 милиона щатски долара.


По-рано известна като THQ Nordic, Embracer Group е една от най-големите холдингови компании в игралната индустрия. През последните години тя увеличи своя обхват още повече чрез няколко придобивания. През 2021 г. тя взе разработчик/издател на Borderlands и Godfall - Gearbox Software за 1,3 милиарда долара. До края на същата година тя направи не по-малко от тридесет и седем придобивания с планове да завърши до тридесет и повече. Настоящото му портфолио включва много добре познати марки за игри като Koch Media, Aspyr, 3D Realms и Slipgate Ironworks. Сделката Embracer x Eidos поставя компанията в крайна сметка зад поредицата Tomb Raider, Deus Ex, Thief и Legacy of Kain. Известно е също, че Crystal Dynamics работи с Microsoft върху рестартирането на шутъра за Xbox - Perfect Dark и нова Tomb Raider игра. Те и Eidos-Monreal също разработиха игрите Marvel’s Avengers и Marvel’s Guardians of the Galaxy. В съобщението не се споменава дали заглавията с марката Marvel ще продължат под Embracer или Square Enix.


От своя страна Square Enix заяви в собственото си прессъобщение, че транзакцията ще им позволи да „стартира нови бизнеси“ и да продължи напред с планираните инвестиции в области, „включително блокчейн, AI и облак“. Президентът на Square Enix, Yosuke Matsuda, преди това говори положително за NFT и базираните на блокчейн игри в своето писмо за 2022 г. Въпреки че придобиването на Eidos от Embracer Group представлява спиноф от най-големите „западни“ студия на Square Enix, Square Enix ще продължи да публикува франчайзи, разработени в чужбина като Just Cause, Outriders и Life is Strange.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

37 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page