top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Endwalker е толкова популярна, че Square Enix спряха продажбите на Final Fantasy 14

Square Enix трябваше временно да спре продажбите на Final Fantasy XIV поради огромния успех на последният експанжън, Endwalker.

 
Final Fantasy XIV Endwalker Extreme Success
 

Пишейки на уебсайта на Final Fantasy XIV, продуцентът и режисьор Наоки Йошида обясни, че огромното количество хора, които играят Endwalker, далеч надхвърля капацитета на сървъра на Square. За да се опита да облекчи дългото време за чакане на играчи, които желаят да влезнат в играта, компанията реши да прекрати временно продажбата на Final Fantasy XIV на нови играчи, за да спре вълната от входящия трафик на сървъра.


Йошида относно ситуацията:

В момента играчите изпитват изключително дълго изчакване поради голямата концентрация на играчи, които далеч надхвърлят капацитета на нашия сървър, особено в пиковите часове, и затова решихме временно да спрем продажбата и доставката на FINAL FANTASY XIV Starter Edition и Complete Edition“

В добавка, Йошида каза следното:

Въпреки че тези с активен абонамент имат приоритет да влязат, играчите с безплатни пробни версии не успяват да влязат извън пиковите часове и затова решихме временно да спрем новите регистрации за безплатния пробен период.

Този ход е насочен само към нови играчи, за да даде на съществуващите играчи по-добър шанс да влязат в Endwalker. Пакетите за актуализация с експанжъна и Collector’s Edition-на ще останат в продажба, така че съществуващите играчи да могат да надграждат играта според нуждите си.


Временното спиране на продажбите на FFXIV ще бъде въведено поетапно през следващите няколко дни, докато Square Enix преговаря с търговците на дребно. Компанията също така спира новите реклами за Final Fantasy XIV.


Това не е първият път, когато FFXIV се премахнат от продажба. Square Enix предупреди предварително, че очаква сериозни натоварвания за Endwalker. Явно се е разпространило надалеч за качеството на Final Fantasy XIV. Йошида се извини за проблемите с влизането и предложи безплатно време за игра на засегнатите.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.


44 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page