top of page
  • Снимка на автораCrazyR

Epic Games с ново оплакване срещу Google

От Epic са подали ново оплакване срещу Google, което е част от антитръстовия иск на гейминг компания. Това е добавка към жалбата на Epic срещу Google, която е свързана с монополистки практики на тех гиганта. Това включва и сделки, които Google е сключил с Apple. За анти-конкурентното поведение и практиките на Google стана ясно наскоро благодарение на държавно разследване.


Epic VS Google Apple

Повечето от информацията от иска e поверителна информация и не e достъпнa на обществото, но има малко количество, което е публично. Тази информармация описва отношенията между Google и Applе като факта, че Google плаща на Apple между 8 и 12 милиона, за да може нейните търсачки да са преобладаващи в продукти на Apple. Публичната информация също разкрива работата на Google с различните производители на телефони и приложения.


В оплакването си Epic описва момент, когато от компанията са искали да пуснат “Fortnite” с Galaxy Store-a на Samsung, но от Google били против тази идея и тех гигантът предложил на Epic сделка, чрез която Google Play Store ще получи “Fortnite”. Естествено от гейминг компанията отказали. Говори се, че след този отказ на Epic, Google предприели действия, които били в разрив на честната конкуренция в индустрията. От Google твърдят, че тази информация не е вярна и как тези обвинения не са базирани на реални факти. Тех титанът от Силициевата долина заяви, че “Fortnite“ е достъпна за устройства с Android, но не в Play Store. Причината на Google за това е, че играта нарушава техните политики.


Искът на Epic срещу Google не е още стигнал съдебната зала. Google имат време до 20ти август да направи предложение, с което официално да отхвърли обвиненията и така да постави за начало на съдебното дело 14ти октомври.


347 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page