top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Epic Games придобива музикалният магазин Bandcamp

Epic придоби онлайн магазинa за инди музика, Bandcamp, за неразкрита сума.

 
Epic Games Bandcamp
 

Това е второто придобиване за последната година, което извежда фирмата Epic Games отвъд традиционните сфери на технологиите и видеоигрите, след миналогодишната покупка на платформата за артисти ArtStation.Придобиването беше обявено на уебсайтоветe на Epic Games и Bandcamp, като последният подчерта, че ще продължи да работи като самостоятелен пазар и общност за независими музикални изпълнители и техните фенове.


Продуктите и услугите, от които зависите, няма да изчезнат. Ще продължим да изграждаме Bandcamp около нашият модел на приходи за първи изпълнители, вие все още ще имате същият контрол върху начина, по който предлагате музиката си, Bandcamp Fridays ще продължи, както е планирано, а Daily ще продължи да подчертава разнообразната, невероятна музика на сайта. Въпреки това, зад кулисите работим с Epic, за да се разширим в международен план и да придвижим развитието напред в Bandcamp, от основи като нашите страници с албуми, мобилни приложения, инструменти за стоки, система за плащане и функции за търсене и откриване, до по-нови инициативи като нашите винил услуги

, пише съоснователят и главен изпълнителен директор Ethan Diamond, който също така подчерта, че ще продължи да ръководи компанията.


Bandcamp е основана през 2008 г. и позволява на инди музиканти да популяризират и продават работата си. Според Diamond изпълнител получава 82% от приходите от всяка продажба, като Bandcamp е изплатила почти 1 милиард долара на изпълнители и лейбъли до момента.


Даймънд намекна, че други компании преди това са се опитвали да придобият Bandcamp, но компанията поиска купувач, който ще ѝ позволи да продължи, както и „предостави ресурсите за повече полза на артистите, лейбълите и феновете, които използват сайта ".


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download5 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page