top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Две от най-големите esport компании са купени за 1,5 милиярда долара

Две от най-големите компании за електронни спортове в света ESL и FACEIT бяха закупени за общо 1,5 милиарда долара от Savvy Gaming Group, подкрепян от инвестиционният фонд на Саудитска Арабия.

 
 

Както беше обявено на новия им съвместен уебсайт, компанията за електронни спортове ESL се сля с дигиталната платформа FACEIT, след като и двете бяха придобити от Savvy Gaming Group - инвестиционна компания за електронни спортове, подкрепена от Фонда за публични инвестиции на правителството на Саудитска Арабия.


Базирана в Германия, ESL стартира през 2000 г., което я прави една от най-старите съществуващи компании за електронни спортове в света. ESL организира и продуцира някои от най-големите електронни спортове състезания в света, включително като ESL One и ESL Pro Tour. Междувременно FACEIT е основана в Лондон през 2012 г. като платформа за електронни спортове, която вероятно е най-известна с хостинг на лиги за игри като League of Legends, Rocket League и Dota 2.


Според публикация на уебсайта, сделката, която се очаква да приключи през второто тримесечие на 2022 г., ще „комбинира опита на ESL в изграждането, излъчването и комерсиализацията на първокласни системи за електронни спортове, включително събития на арени и фестивали, с възможностите на FACEIT за разработване на най-добрите в- инструменти за клас за състезателни игри и водеща социална мрежа от конкурентни играчи."


Докато двата екипа се сливат, уебсайтът на компанията предполага, че както ESL, така и FACEIT ще запазят своите лидерски екипи в новата група - въпреки че структурата на двете компании ще се промени, за да може изпълнителния директор на ESL Craig Levine и изпълнителния директор на FACEIT Craig Levine да работят заедно като сътрудници.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

66 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page