top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Европейската комисия започва задълбочено разследване на сделката на Xbox и Activision Blizzard

Европейската комисия разглежда предложеното от Microsoft придобиване на Activision Blizzard под микроскоп.

 
EU Xbox
 

Европейската комисия започна задълбочено разследване на бизнес предложението. Според прессъобщението Комисията е загрижена, че сделката „може да намали конкуренцията на пазарите“ за видеоигри и компютри. Комисията трябва да вземе решение до 23 март 2023 г.


По-конкретно, Комисията спомена опасенията около Call of Duty в следното изявление:


По-специално, Комисията е загрижена, че чрез придобиването на Activision Blizzard, Microsoft може да забрани достъпа до конзолата и компютърните видеоигри на Activision Blizzard, особено до високопоставени и много успешни игри като „Call of Duty".

Откакто служители започнаха да разглеждат предложеното сливане, Microsoft многократно споделя намеренията си да запази Call of Duty на конзолите PlayStation. Последното уверение от Phil Spencer от Xbox дойде миналата седмица, където той сподели, че Call of Duty ще остане на PlayStation.

Всъщност официалният отговор на Xbox на разследването на Европейската комисия дори споменава Call of Duty. В изявление на говорител на Microsoft до Tom Warren от The Verge, Microsoft коментира: „Sony, като лидер в индустрията, казва, че се притеснява за Call of Duty, но ние споменахме, че се ангажираме да направим същата игра достъпна в същия ден както на Xbox, така и на PlayStation."


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК.


37 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page