top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

FIFA официално ще промени името си на EA Sports FC

EA обяви, че поредицата FIFA официално ще промени името си на EA Sports FC след тазгодишната FIFA 23, слагайки край на това, което ще бъде почти три десетилетно партньорство с управителния орган на футбола.

 
EA Sports FC
 

Обявено в публикация в блогa, EA Sports каза, че промяната на името ще се осъществи след следващата игра на FIFA, като ще има повече информация за първия EA Sports FC през юли 2023 г. „Тази нова независима платформа ще донесе нова възможност – за иновации, създаване и еволюиране“, гласи съобщение от Cam Weber.


Weber даде да е ясно, че въпреки оттеглянето на лиценза, EA Sports FC ще запази лицензите на лигите, клубовете и играчите, включително „19 000+ играчи, 700+ отбора, 100+ стадиона и 30 лиги“. EA включва редица съобщения за подкрепа за преминаването от английската Висша лига, Ла Лига, Бундеслига, европейска футболна организация УЕФА и др.


Говорейки пред BBC, вицепрезидентът на EA Sports David Jackson обясни какво няма да има в EA Sports FC:

По отношение на нещата, които ще пропуснат, играчите ще забележат само две неща: името и част от съдържанието на Световната купа всеки четири години. Извън това много малко ще се промени.

Weber също така обеща да „разшири до нови автентични преживявания, които носят радост, приобщаване и потапяне на глобалната общност от фенове“. Повече подробности за това ще бъдат обявени "през ​​следващите месеци".


Следващата и последна FIFA ще включва „повече функции, режими на игра, съдържание на Световната купа, клубове, лиги, състезания и играчи, отколкото коeто и да e от заглавията на FIFA“.Съобщава се, че главният изпълнителен директор на EA Andrew Wilson казал, че единствената стойност, която името на FIFA предлага на EA извън годината на Световното първенство, са „четирите букви в предната част на кутията“.


ФИФА е международният орган за управление на футбола на асоциациите, но е затънал в противоречия от много години, включително големи корупционни скандали.


Поредицата FIFA е един от най-успешните гейминг франчайзи на Земята, както по отношение на продажбите, така и по отношение на приходите след продажбата – ще бъде интересно да видим дали промяната в името на марката ще се отрази на това в бъдеще.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

130 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page