top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Разработката на Final Fantasy XVI изостава с половин година

Final Fantasy XVI е едно от най-очакваните предстоящи заглавия и следващата част от поредицата FF. RPG-то беше показано през септември 2020 г. по време на демонстрация на PS5 и не беше потвърдена официална дата на пускане. Както всички знаят, почти всички разработчици на игри са били засегнати от Covid-19, както и Square Enix.

 
Final Fantasy XVI
 

Продуцентът на FFXVI Naoki Yoshida пусна официално изявление, за да обясни текущия проблем, пред който е изправена FFXVI поради пандемията. Накратко, разработката изостава с близо 6 месеца поради въздействието на пандемията, поради което екипът не може да сподели никаква актуализация на играта в края на 2021 г., както обещаха. Naoki Yoshida се извини на онези, които с нетърпение очакваха да научат повече за играта в края на годината, но също така каза, че очакват следващото голямо разкритие за играта да е през пролетта на 2022 г.

Пълното му изявление може да го видите сега:


Здравейте! Когато за последно разговаряхме, обещах, че ще имам повече информация за Final Fantasy XVI някъде по-късно през 2021 г., но със съжаление трябва да ви информирам, че няма да мога да изпълня това обещание, тъй като усложненията, произтичащи от продължаващата пандемия COVID-19, забавиха развитието на играта с почти половин година.
Като последното допълнение към поредицата Final Fantasy, която се разработва за PlayStation 5, Final Fantasy XVI е събрал значителен екип, съставен от талантливи създатели от цял ​​свят. Въпреки това, в опит да компенсираме последиците от COVID-19, трябваше да децентрализираме тази работна сила, като позволим на служителите да се справят със задачите си от дома. Това за съжаление попречи на комуникацията от офиса в Токио, което от своя страна доведе до забавяне или в крайни случаи до анулиране на доставките на активи от нашите аутсорсинг партньори.
Въпреки това, ние прекарахме голяма част от 2021 г. в справяне с този проблем и се надяваме да видим подобрение най-рано до нова година, което да ни позволи да се съсредоточим по-добре върху задачите, които се изпълняват: повишаване на качеството на графичните ресурси, усъвършенстване на бойната механика, индивидуалните битки, поставяне на последните щрихи върху кътсцените и провеждане на цялостна графична оптимизация. Нашата основна цел сега е да бъдем максимално ангажирани с играта, за да я видим напълно полирана.
Това ни оставя пред въпроса, кога можем да очакваме следващия кръг от информация? Щастлив съм да съобщя, че настоящият план е да проведем следващото ни голямо разкритие през пролетта на 2022 г., тъй като се стремим да изградим вълнение, водещо до премиерата на играта.
Дълбоко се извинявам на всички, които с нетърпение очакваха да научат повече за Final Fantasy XVI, и ви благодаря за продължаващото ви търпение, докато фокусираме съвместните си усилия върху играта.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.


18 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comentarios


bottom of page