top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Показаха първият спътник в играта Starfield

За щастие, вече знаем много за спътниците на Starfield, въпреки факта сме виждали само няколко секунди кадри от двигателя. Наличието на герои, с които играчът може да създава взаимоотношения, вече е потвърдено и VASCO, експедиционен робот Constellation.

 
Starfield
 

Bethesda потвърждава, че VASCO е просто „един от многото спътници“, налични в играта. В епизод втори от видеосерията „Into the Starfield“ Todd Howard и групата говорят малко за спътниците и какви биха могли да бъдат те. Споменато е, че спътниците могат да коментират неща, които играчът прави или е правил преди, което трябва да звучи познато на играчите на Fallout, които са уморени да бъдат съдени от своите спътници.


Говори се и за механика за убеждаване, която очевидно черпи вдъхновение от подобна система от The Elder Scrolls IV: Oblivion. Говорейки за The Elder Scrolls, трябва само да погледнете минали игри като Skyrim и Fallout 4, за да получите представа какво да очаквате от спътниците на Starfield.


Starfield VASCO

Единственият потвърден спътник на Starfield засега е VASCO. Повечето от това, което знаем за нашия метален приятел, е от официална публикация и видео на Bethesda, но има и някои малки допълнителни подробности в официалния тийзър трейлър. По-рано, в Reddit AMA с Todd Howard около шест месеца преди това, Howard отговори „Да, някак“ на въпрос дали в играта ще има или не спътници-роботи, което вероятно предполага, че има други робот-придружители или последователи, които да откриете.


VASCO е описан като „експедиционен робот“ и „ранен модел“, който първоначално е построен от Lunar Robotics Corporation. Оттогава той е ремонтиран, за да отговори на нуждите на организацията Constellation.Неговото въвеждащо видео предполага, че макар да има защитни способности, основната му роля е на поддържащ герой – концептуалното изкуство го показва как прави ремонт на кораб и е оборудван с други помощни инструменти и дори места за съхранение. Не знаем как това ще се превърне във функции в играта или ползи за играча, но той може да се окаже полезен спътник, ако изследвате планета и пътувате на дълги разстояния.


Някои фонови изображения на VASCO, които се появяват в официалния тийзър трейлър, също имат дати, което предполага, че VASCO е съществувал поне 20 години преди събитията в играта.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download


30 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Commentaires


bottom of page