top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Бившите разработчици на Last Of Us и Days Gone отвориха свое собствено студио

Michael Mumbauer и John Garvin, двама ветерани разработчици, които имат история с PlayStation, обявиха, че са отворили ново студио, наречено Liithos.

 
Liithos
 

Mumbauer от своя страна беше ръководител на групата за визуални изкуства на PlayStation и имаше участие в сериали като Uncharted и The Last Of Us, докато Garvin беше бивш творчески директор и писател на Days Gone в Bend Studio. Нещо повече, те обявиха кой ще бъде първият проект на студиото и това е NFT игра, наречена Ashfall.


Mumbauer действа като главен изпълнителен директор на студиото, докато Garvin е вицепрезидент по креатива, заедно със сценарист и режисьор на Ashfall. Струва си да се отбележи, че Mumbauer беше и един от съоснователите на That's No Moon, студио, което започна с бивши разработчици на Naughty Dog и Infinity Ward. Преди четири месеца обаче Mumbauer се оттегли от поста си в студиото. Garvin е същият разработчик, който каза на играчите, че трябва да купуват игри на пълна цена, ако искат продължение.


В Liithos искаме да доставим следващата еволюция на AAA игрите на масите по свързани начини, които никога не са били изпитвани досега. Игралната индустрия е невероятна с това, че еволюира чрез серия от иновации, без да се връща назад

споделя Mumbauer на уебсайта на студиото.


Що се отнася до първия му проект, Ashfall, описанието на уебсайта изобразява антиутопичен свят, като играта се развива в северозападната част на Тихия океан.


Глобалното затопляне доведе до масивни наводнения и пожари. Появата на Trace – джобове от тъмна енергия – създадоха хаос с времето и човешките животи, унищожавайки цели градове. Цивилизацията се срина в местни анклави, където човечеството се бори, за да оцелее.

Нищо от това не изглежда като непозната територия нито за Garvin, нито за Mumbauer, въпреки че това, което ще бъде интересно да се види, е как играчите реагират на този web3 проект, когато всъщност видим геймплей от него.Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

39 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page