top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Forza Horizon 5 добавя поддръжка на жестомимичен език в безплатна актуализация

От днес Forza Horizon 5 ще включва поддръжка за американски жестомимичен език и британски жестомимичен език за кътсцени в играта.

 
Forza Horizon 5
 

Някои глухи или увредени геймъри намират четенето на надписи за уморително, разработчиците на Playground Games и Xbox ангажираха глухи и трудно чуващи актьори да запишат своите кинематографи в играта, резултатите от които вече могат да се видят чрез нова безплатна актуализация.

По време на двудневен уъркшоп екипът за разработка се срещна с общността на хората с увреждания, за да научи от първа ръка за техния опит с игрите „и какво им пречеше да имат същия опит като връстници без увреждания“.


Трябва да поговорим с тях и да разберем с какво се борят по време на играта. За мен това беше доста отварящо очите. Научихме, че въпреки че смятаме, че субтитрите са страхотни и помагат на всички, те всъщност не са толкова полезни за хора, които са глухи или с увреден слух, които разчитат на този специален език. Това беше голямо събуждане за нас.

, каза Tarnya Smith, продуцент в Playground Games


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download20 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page