top of page
  • Снимка на автораJoseph Chanov

Microsoft потвърждават AMD FidelityFX Super Resolution за Xbox Series X

Microsoft потвърди, че Xbox Series X скоро ще се възползва от FidelityFX Super Resolution на AMD. Тази sharpening технология ще дойде на 22 юни.

 
FidelityFX Super Resolution Coming to Xbox Series X
 

До сега имаше предположения, че FidelityFX Super Resolution (FSR) на AMD ще достигне и до Xbox Series X. Е, сега Microsoft потвърди пред IGN, че технологията наистина ще се насочи към Xbox Series X и че можем да я очакваме на 22 юни. Подобно на DLSS на Nvidia, FSR използва различни режими за мащабиране, всеки от които се фокусира върху повишаване на качеството на изображението или честотата на картите в играта.


Според уебсайта на AMD, FidelityFX използва Virtual Super Resolution, за да симулира Super Sampling Anti-Aliasing (SSAA) за игри, които не поддържат SSAA, което предлага по-гладки текстури и намалява назъбените полигони. Технологията VSR също така позволява на игрите да се изобразяват с по-високи разделителни способности (до 4K). Точно по тази причина дори възпроизвеждането на 1080p екран може да се конкурира с качеството на 4K, като същевременно не възпрепятства гладкото вървене на играта.


Говорител на Microsoft пред IGN:

„В Xbox сме развълнувани от потенциала на технологията FidelityFX Super Resolution на AMD като друг чудесен метод за разработчиците да увеличат честотата на кадрите и разделителната способност. Скоро ще можем да споделим още по темата.“

169 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comentários


bottom of page