top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

G2 Hel спечели женския турнир на League of Legends - Rising Stars

Изцяло женският отбор на G2 Esports, G2 Hel, спечели турнира 5v5 за жени на League of Legends - Rising Stars. В големите финали на двойната елиминационна група, G2 Hel победи QLASH Midnight.

 
G2 Hel
 

В началото на ноември Riot Games обяви турнир по League of Legends само за жени в Северна Европа: Rising Stars. Инициативата имаше за цел да насърчи разнообразието и включването в електронните спортове чрез предоставяне на нови възможности за жените геймъри. От 26-27 ноември самостоятелният турнир беше домакин на британския организатор на електронни спортове NUEL и технологичната компания GGTech. Rising Stars беше излъчен на живо в Twitch.


В големия финал G2 Hel се изправи срещу QLASH Midnight, търсейки изкупление след поражението в горните финали. След 27 минути интензивно действие в последния мач, G2 Hel унищожи Nexus-a на Ride Side и излезе победител. G2 Hel завърши силно с 14 убийства и 52.4k в злато, в сравнение с 3 убийства на QLASH Midnight и 39.6k в злато. Jungler-a G2 Karina проправи пътя за G2 Hel, осигурявайки половината от общите убийства на екипа като Gwen: The Hallowed Seamstress.

Четирите най-добри състезаващи се отбора на Rising Stars си поделят награден фонд от £3000. Като победител на първо място, G2 Hel получи £1750. QLASH Midnight получи £750 за второ място. Zerolag Female, базирана в Гърция, спечели трето място и £350, докато SK Avarosa, базирана в Германия, се класира на четвърто място и спечели £150.


Някои играчи на League of Legends се надяват успехът на Rising Stars да доведе до разширяването му от двудневно регионално събитие до пълноценна глобална поредица за жени. Въпреки че може да отнеме известно време, докато това се материализира, зрителите онлайн изглежда се радват на Rising Stars. Предаването на живо на NUEL за втория ден от турнира събра повече от 18 000 гледания. След приключването на турнира някои фенове се обърнаха към социалните медии, за да благодарят на Rising Stars, че предоставиха на геймърите платформа за електронни спортове.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК.

4 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page