top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Gabe Newell не е искал зомбита в Left 4 Dead

Според бившия сценарист на Valve, Chet Faliszek, президентът и съосновател на Left 4 Dead - Gabe Newell - не е искал да вкарва зомбита в играта.

 
Left 4 Dead
 

Както първоначално беше съобщено от NME, Faliszek наскоро разговаря с YouTube канала Kiwi Talkz, където говори за различни теми, включително работата си по Portal, The Anacrusis и др. Водещият Reece Reilly попита Faliszek за работата, която е свършил в Left 4 Dead, по-специално как историите за зомбита често могат да имат редица клишета и понякога има малко място за нещо оригинално. Което първоначално доведе до това, че Newell отблъснал екипа от зомбита.


По това време, отидох на вечеря с Gabe и той каза: „Ако погледнете филмите за зомбита, Night Of The Living Dead е за расизма, Dawn Of The Dead е за консуматорството

, каза Фалишек.


Като част от разговора в опит да се разбере основната концепция за това какво може да бъде Left 4 Dead, Newell попитал „за какво е вашата игра?“


Ще ни натискат все повече и повече, защото си спомням, че Newell каза „е, нека не правим зомбита, зомбитата са просто кичливи“. По онова време не сте имали телевизионен сериал The Walking Dead и всичко това, така че беше много смешно.

Faliszek обясни как е гледал много от тези класически филми на ужасите, когато е бил по-млад, без да осъзнава колко са наивни, така че от своя страна е взел решението да направи героите по-съзнателни за средата, в която се намират.


Така че си помислих защо просто не вземем героите и света и не накараме някои от героите да осъзнаят, че по същество са във филм за зомбита. Zoe и Lewis разбират това като „о, боже, това е нещото от филмите", но те го играят сериозно.

Като се има предвид причината, поради която всички играят Left 4 Dead, кооперативният геймплей срещу орда от зомбита, вероятно е добре, че никой не е слушал Newell в този конкретен повод.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

36 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page