top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

След 12 години работа, съоснователят на Playground Games напуска Forza Horizon 5 Studio

Директорът на студиото и съосновател на Playground Games, Gavin Raeburn разкри, че напуска компанията.

 
Forza Horizon 5
 

Той разкри, че след 12 години работа в компанията, се оттегля от състезателната писта. Тази новина идва два месеца след като студиото пусна най-успешното си заглавие досега, Forza Horizon 5. Играта имаше най-голямата премиера на Xbox Game Studios правена някога.


„След 12 години работа върху пет Forza Horizon игри, Gavin Raeburn напуска Playground Games като директор на студиото. Ние благодарим на Gav за неговото лидерство и принос към франчайза на Forza и му желаем всичко най-добро.“

каза ръководителят на Turn 10 Studio и лидерът на франчайза Forza - Alan Hartman.

Hartman сподели, че друг съосновател на Playground, Trevor Williams, ще премине от генерален мениджър към директор на студиото незабавно, като замени Raeburn. Студиото ще продължи да се фокусира върху актуализациите на Forza Horizon 5 и развитието на Fable, която беше официално обявена през 2020 г.


Raeburn има доста история в жанра на състезанията, като е работил по сериите TOCA, Dirt и Grid на Codemasters. Той напусна Codemasters през 2009 г., за да създаде Playground Games, която беше придобита от Microsoft през 2018 г.


Няма информация какво следва за Raeburn и дали той дори ще остане в сферата на видео игрите.Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.


115 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comentários


bottom of page