top of page
  • Снимка на автораCrazyR

Google са желали да закупят Epic Games

Google са обмисляли да купят “част или всичко“ от девелъпъра на “Fortnite” Epic Games. Според гейминг компанията, Google са ги нарекли „зараза“ и са искали да ги купят.


Google Wanted To Buy Epic Games

По този начин щели да сложат край на процъфтяващата сила на създателите на “Fortnite” да смущават пазара. Epic също така стоят зад прословутия Unreal Engine.

Google са разкрили част от редактираната информация от антитръст иска на Epic Games, който беше подаден през юли. От тази информация става ясно, че тех титанът е искал да придобие Epic Games и по този начин да елиминира заплахата за техния бизнес модел. Не става ясно, дали въобще са протекли разговори за закупуване на гейминг компанията от Google.


В новоразкрити документи става ясно, че Google са се опитвали да използват своето влияние, за да закупят части от Epic Games или направо цялата компания. Собствениците на “Fortnite” и създателите на Unreal Engine-a твърдят, че Google държат монопол и прилага т.нар. „незаконни ограничения“. Според иска на Epic ограничение пречило на конкурентите на Google, на различни иноватори, на обикновените потребители и на всички, ползващи Android екосистемата.


Едно нещо е ясно и това е, че Epic се опитват да разбият контрола на Google над Android пазар и да помогнат за създаването на по-добра конкуренция. В сегашната ситуация Google лимитира third-party разработчици и иновации от всякакъв характер. Заради тези свои опити, Epic Games са били наречени „зараза“ от Google и затова имало намерения от тях да ги купят.


Според изпълнителния директор на Epic Games, Тим Суини, опитите на Google за „агресивно превземане“ не са стигнали далеч. Той също така коментира т.нар. „отвореност“ на Google и тяхната философия спрямо платформата Android. Делото не само описва добрите отношения между Google и Apple, но има препратки към „специална сделка“ за пускане на “Fortnite” в Google Play store-a. По-нататъшна информация е скрита, но Epic Games твърдят, че са се свързали с мениджър и те искали да обсъдят условията за ползване. Според този мениджър, свалянето на приложение директно от разработчик било, по техни думи, „честно казано отвратително“ и „ужасно потребителско преживяване“. Epic Games отказали всякакви сделки с Google и решили да пуснат “Fortnite” на пазара при собствени условия. Tези действия от страна Epic са накарали Google да започнат да събират данни за „фалшиви приложения“. “Fortnite” не може да бъде свален през Google Play Store, но играта може да бъде играна свободно върху устройства с Android системи.


Делото все още не е стигнало до съдебната зала, но на Google е даден срок до 20-ти август за подаване на молба. Дата за стартиране на съдебния процес засега е насрочена за 14-ти октомври.


191 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page