top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Google обяви нова серия Chromebook, създадени за облачни игри!

По-малко от две седмици след затварянето на своята услуга за стрийминг Stadia, Google обяви нова гама от Chromebook, „създадени за облачни игри“.

 
Chromebook
 

Acer Chromebook 516 GE, Asus Chromebook Vibe CX55 Flip и Ideapad Gaming Chromebook от Lenovo ще включват функции, предназначени да предложат оптимално изивяване с облачен гейминг. Лаптопите ще имат предварително инсталиран GeForce Now, с поддръжка за Xbox Cloud Gaming в допълнение към Amazon Luna и Google Play.


И трите лаптопа ще разполагат с екрани с висока разделителна способност от 120Hz+, WiFi 6 или 6E, RGB клавиатури за игри (на избрани модели) и завладяващо аудио. Те също така са тествани от платформата за измерване на производителността на игрите GameBench, за да осигурят безпроблемно изживяване със 120 кадъра в секунда и латентност на въвеждане от конзолен клас под 85 ms. Те също така ще имат поддръжка за най-високото ниво RTX 3080 на GeForce Now, за до 1600p резолюция и 120fps игра.

Игрите на Nvidia GeForce Now и Google Play могат да се търсят и стартират с помощта на функцията за търсене на Chromebook, като в бъдеще се очаква да бъдат добавени и други облачни платформи за игри.


Google също си партнира с производители на периферни устройства като Acer, Corsair, HyperX, Lenovo и SteelSeries, за да гарантира, че техните аксесоари са съвместими с новите Chromebook.

Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

22 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page