top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Stadia вече не е приоритет за Google

Появи се доклад, в който се посочва, че Google е в процес на „деприоритизиране“ на Stadia и вместо това се фокусира върху осигуряването на сделки за стрийминг под етикета Google Stream.

 
Google Stadia
 

Според източници, Google в момента е по-заинтересована в осигуряването на сделки с компании като Bungie, Capcom и Peloton.


Източниците твърдят, че Stadia не се представя, както се се надявали, и дивизията вече не преговаря за AAA игри от трети страни. Вместо това Google се фокусира върху това да направи всичко възможно, за да спаси технологията Google Stream.


Всичко започна миналата година със сделка между Google и Peloton. Сделката ще види технологията за стрийминг на компанията, използвана като бек-енд доставчик за игри, работеща на engine-ите на Peloton. Компанията също така подписа сделка с AT&T и Warner Bros за предлагане на стрийминг версия на Batman: Arkham Knight през браузърите. Подобно на сделката с Peloton, Google действаше като доставчик на услуги за игри.Миналата година Google също представи своята технология на Bungie, която според съобщенията търси своя собствена платформа за стрийминг. Ако е вярно, това може вече да не е така, като се има предвид, че Sony наскоро придоби разработчика на Destiny за 3,6 милиарда долара.


В доклада се посочва също, че Google е обсъдила сделка с Capcom, която ще позволи на компанията да използва технологията на Google за стартиране на демонстрации на собствения си уебсайт.


Твърди се, че тази промяна идва след като Stadia затвори своите вътрешни студия за разработка, за да се пренасочи към платформата.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

41 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page