top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

"Ръката горила" е VR нараняване от, което потребителите трябва да се пазят!

Виртуалната реалност е по-известна от всякога в игралната PC сцена, а VR сетовете като Oculus Quest 2 предлагат висококачествено потапяне на достъпна цена. Все пак, според експерти по ергономично здраве, задълбаването в метавселената може да доведе до реални последици, тъй като може да развиете нараняване, наречено „ръката горила“.

 
VR
 

"Ръката горила" е термин, използван от Изследователската лаборатория за професионална и биомеханика в Държавния университет в Орегон, за да опише заболяване, свързано с VR. Според доцент Jay Kim, разширяването на ръцете ви във виртуални игри „може да увеличи напрежението в раменете по начин, различен от конвенционалните работни станции. Като притискате ръцете си напред далеч от тялото си, това създава напрежение в раменете, което се нарича синдром на ръката горила."


"Ръката горила" едва ли е сравнима с предпоставката „умираш в играта, умираш истински“ на филма на ужасите Stay Alive, но може да се превърне в риск от "Повтарящо се нараняване на щама" за играчите, докато се впускат в бъдещето на VR игрите.


Повтарящите се наранявания и заболявания не са единствените опасности, свързани с VR игрите. Докладът на Times също така привлича вниманието към нишка на Reddit от VR към ER, която включва наранявания, изпратени от потребителя, докато носите слушалки. От пробиване на мебели по време на бокс до падане с лице на пода, VR технологията е може би по-рискова, отколкото си мислите.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download92 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page