top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Доставките на графични карти намаляха през 2022 г

Най-големият недостиг на графични процесори е зад нас. Поне засега! В променливата глобална среда е трудно да се предвиди бъдещето. Но както стоят нещата, комбинация от фактори води до връщане към някакво нормално състояние на пазара на графични процесори.

 
Graphic Cards
 

Тези фактори включват спад в търсенето на хардуер за крипто копаене и увеличаване на производството. Има и нарастващо очакване за карти от следващо поколение, което кара все по-голям брой потенциални купувачи да забавят покупките си на GPU.


Според нов доклад на Jon Peddie Research, изглежда пазарът на графични процесори се възстановява от гледна точка на купувачите. В доклада се посочва, че доставките на графични процесори през първото тримесечие на 2022 г. са отбелязали спад от 6,2% в сравнение с последното тримесечие на 2021 г., като през първото тримесечие са доставени "само" 96 милиона единици. Имайте предвид, че тези цифри включват огромен брой интегрирани графични решения.


След експлозивния ръст на продажбите през 2020 и 2021 г., дължащ се на работа от вкъщи и крипто копачи, отдръпването едва ли е изненадващо. Добавете към това различни геополитически съображения, включително войната в Украйна и блокирането на Китай от Covid, и спадът от 6,2% е число, което би надминало много очаквания.


Докато се приближаваме до пускането на следващо поколение графични карти, останалата част от годината ще бъде интересна. Не е необходимо Нострадамус да прогнозира, че първата от тези карти ще бъде скъпа, с ограничена наличност.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download39 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

コメント


bottom of page