top of page
  • Снимка на автораCrazyR

GTA 5 няма спирачки! Продаде 150 милиона копия.

Играта на Rockstar с отворен свят Grand Theft Auto V продължава да се продава добре. Разпространителите от Take-Two оповестиха, че от играта са продадени 150 млн. копия, а GTA Online продължава да поставя рекорди преди излизането на GTA 5 на PS5 и Xbox Series X/S.Продажбите са с 5 милиона повече от отчетените преди три месеца, когато бяха 145 млн. Не само, че играта се продава добре, но и нейният режим GTA Online също е много търсен. Създателите на играта потвърдиха, че новата актуализация Los Santos Tuners помогна на играта да спечели нови последователи и да вдигне продажбите. Поредицата GTA вече премина 350 млн. продадени копия срещу 400 млн. за Call of Duty.


Последната игра на Rockstar, Red Dead Redemption 2 също продължава добре да се продава и до момента са отчетени 38 млн. копия. Първата и втората част на заглавието докараха общо 60 млн. приходи.


Очаква се да продължат продажбите на GTA5, тъй като през ноември Rockstar ще я пусне за PS5 и Xbox Series X/S. Online версията също ще излезе през ноември и ще е безплатна за PS5 в първите три месеца от излизането й за новите конзоли. За тримесечието, приключило на 30-ти юни, Take-Two усвои приходи от 813 милиона долара, което все пак е загуба от 2% за същия период на миналата година. Все пак поради наличие на микротранзакции основния доход нараства с 72%.120 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page