top of page

GTA 6 може да излезе през 2024

Анализаторите казват, че има само една игра, която може да спечели 9 милиарда долара, които Take-Two искат да направят до 2024 г.

 
GTA 6
 

Според анализа на неотдавнашното придобиване на Zynga от издателя Take-Two, GTA 6 може да бъде пусната на пазара през 2024 година.


По-рано тази седмица покупката на Take-Two за 12,7 милиарда долара на компанията за разработка на мобилни устройства се превърна в най-голямото покупка на видеоигри в историята. Take-Two каза, че комбинираната компания се "очаква да осигури" годишен темп на растеж от 14% през следващите три години, до края на 2024 година.


Както е отбелязано от анализа на нюйоркската фирма Jefferies (чрез Axios). „Има само шепа заглавия, които могат да осигурят на ръководството увереността да издаде толкова силни насоки“. Това кара фирмата да „вярва, че поне едно IP на Rockstar ще бъде пуснато до 2024г.


Това съвпада доста точно с докладите от миналата година, в които се посочва, че GTA 6 може да не стартира до 2025 г., а по-скоро 2023 г. Първоначално GTA 5 излиза през септември 2013 г. Пускането на играта в относително късно през календарната година може да бъде модел, който Rockstar се стреми да следва.


Струва си да се отбележи, че това далеч не е потвърждение за пускане. Докато не чуем от Rockstar или Take-Two, не може да се очаква дори информирмативен финансов анализ да предскаже многото проблеми за да се полъчи забавяне. Само преди няколко месеца един доклад предполагаше, че разработването на GTA 6 е „хаотично“. Това подсказва, че вътрешните и дори външните графици се променят значително, когато играта наближава пускането.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

483 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page