top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Хакнаха Bandai Namco!

Издателят на Elden Ring, Bandai Namco, потвърди докладите, че сървърите им са били хакнати, изглежда от група за рансъмуер, и компанията сега разследва „обхвата на щетите“.

 
Bandai Namco
 

Компанията публикува изявление относно хакването, което всъщност се е случило на 3 юли. Bandai казва, че е „претърпяла неоторизиран достъп от трета страна до вътрешните системи на няколко компании от групата в азиатски региони (с изключение на Япония)." Компанията реши да „блокира достъпа до сървърите, за да предотврати разпространението на щетите“, но е ясно, че значителна част от щетите вече са нанесени.


Има възможност клиентска информация, свързана с бизнеса с играчки и хоби в азиатските региони (с изключение на Япония), да е била включена в сървърите и персоналните компютри и в момента идентифицираме състоянието относно наличието на изтичане, обхвата на щетите и разследваме кауза

, се допълва в изявлението.


Разследването на Bandai продължава и се казва, че ще споделят резултатите от това разследване „според случая“.


Въпреки че Bandai никога не назовава името на хакера, неговото изявление на практика потвърждава докладите, че групата ALPHV, известна още като BlackCat, е хакнала Bandai Namco с намерението да откупи данни и други поверителни подробности. Архивът на зловреден софтуер vx-underground беше съобщен много по-рано тази седмица.


В момента не е ясно как игрите на Bandai Namco или информацията на хората, които играят тези игри, може да са били засегнати от този хак. Към този момент хакът е отпреди 10 дни и не изглежда да има последици за потребителите, но предвид историята на замесената хакерска група за изтичане и откуп на информация, Bandai Namco вероятно ще се занимава с това главоболие известно време .


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download


32 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Kommentare


bottom of page