top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Hades спечели първата и единствената гейминг награда Hugo

Вчера rougelite играта на Supergiant—Hades—стана първата в историята видеоигра, която получи награда Hugo. Вероятно ще остане единствената, поне за момента, тъй като категорията Gaming беше добавена като специална еднократна награда.

 
Hades Hugo Award
 

Hades успя да победи както големи добре познати имена, така и други инди заглавия като Animal Crossing: New Horizons (второ място), Spiritfarer (трето място), Final Fantasy VII Remake (четвърто място), The Last of Us: Part II (пето място) и Blaseball (шесто място).


Творческият директор на Supergiant Greg Kasavin сподели кратко видео съобщение в Twitter, за да изрази благодарността на студиото.


За нас е изключителна чест да бъдем първият носител на награда Hugo в категорията за най-добра видеоигра. Ние израснахме, гледайки тези класически произведения на научната фантастика. Да спечелиш това отличие, особено наред с такъв невероятен списък от номинирани, това наистина означава много. Разказването на истории във видеоигрите измина дълъг път през годините. Игрите са наистина уникални, тъй като са интерактивни. Можете наистина да обитавате тези светове и да видите как реагира на всяко ваше движение. В Supergiant се опитахме да обединим традициите на фентъзито и научната фантастична литература, за да създадем тези светове, които се чувстват сякаш са живи .Толкова сме благодарни, че работата ни върху Hades се открои по този начин и се надяваме, че наградите Hugo ще продължат да признават невероятната работа, свършена в тази сфера. Толкова съм благодарен на всички мои колеги от Supergiant Games, които направиха Hades възможна, това е огромно екипно усилие.

Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.


49 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page