top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

HBO е загубила 3 милиарда долара през 2021

Дейвид Заслав, главен изпълнителен директор и президент на новослятата Warner Bros. Discovery, сподели, че HBO е загубила 3 милиарда долара миналата година похарчена за съдържание.

 
HBO MAX
 

Коментарът идва, след като мерките за намаляване на разходите доведоха до изтегляне на огромно количество оригинално съдържание от HBO Max, като най-големите загуби идват от отдела за анимация.


В основна презентация на медийната конференция на RBC Заслав засегна редица трудности, възникнали със сливането на Warner Bros. Discovery, включително необходимостта от преосмисляне на моделите за стрийминг. „В момента можем да съберем 30 милиона души с Euphoria, но те могат да дойдат за два месеца, да гледат Euphoria и след това да си тръгнат“, обясни Заслав. „Искаме ли да създадем стимули за хората да бъдат там? Има много компании, които имат бизнес, в който повечето хора са там през цялата година.“


Относно финансите на HBO той коментира „Не знам дали някога съм виждал нещо подобно“, обяснявайки, че HBO е похарчила 2,5 милиарда долара през 2019 г. за печалба от 2,5 милиарда долара, докато през 2021 г. е похарчила огромните 7 милиарда долара, които след това е отчела загуба от 3 милиарда долара. Докато обсъждаше загубите, Заслав посочи „всички онези еклузивни за стрийминг филми, които бяха просто хвърлени отгоре“.


Компанията вече е започнала мерки за намаляване на разходите, които включват премахване на огромно количество съдържание от HBO Max. Ръководството предложи възможността за продажба на част от това съдържание на други стрийминг услуги, както и за продажба на неизключителни права върху оригинално съдържание, което Заслав споделя, че „не се гледа или не смятаме, че някой се абонира заради него“.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК.

16 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page