top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Hogwarts Legacy излиза през зимният празничен сезон, State of Play показа интересен gameplay

Получихме първия си подробен поглед върху Hogwarts Legacy по време на презентация на Sony - State of Play. 20-минутната презентация показа как ще създадете свой ученик, ще изследвате територията на Hogwarts, ще участвате в класове и ще се биете с врагове.

 
Hogwarts Legacy
 

Започвате играта като нов ученик в Hogwarts, като започвате като ученик от 5-та година. Ще бъдете вкарани в една от четирите емблематични къщи, ще се срещнете със съученици, ще посещавате различни видове класове и дори ще практикувате уменията си за дуел.


Както беше отбелязано в презентацията, това се случва през 1800-те, така че няма да видите познатите професори от филмите за Хари Потър. Има обаче някои познати герои, като Nearly Headless Nick. Докато изследвате замъка, можете да решавате пъзели, за да откривате подземия и проходи, а през свободното си време ще трябва да отглеждате растения и да варите отвари. Районът около Hogwarts е особено опасен и е предназначен да тества уменията ви.

В битка ще имате както нападателни, така и отбранителни заклинания, както и способността да омагьосвате или зашеметявате врагове с предмети като корен от мандрагора. Талисманът за щит ви позволява да отклонявате магии и можете да избягвате, телепортирате или контраатакувате. Презентацията обещава възможност за смесване и съчетаване на десетки заклинания. Ще изградите своя герой с дърво от таланти, което ви позволява да подобрите уменията си за приготвяне на отвари, заклинания и други. Можете да грабите или изработвате оборудване и да го специализирате според стила си на игра. Метлата действа като превозно, което ви позволява да обикаляте по-бързо. А приятелството с вашите съученици ще има свои собствени ползи по време на играта, тъй като те ще знаят допълнителни умения, на които могат да ви научат.


Историята се върти около вашия герой, който се опитва да отключи различни тайни и мистерии под настойничеството на професор Fig, от нарастващ бунт на гоблините до развращаваща сила, завладяваща същества. Презентацията дори предполагаше, че в крайна сметка можете сами да тръгнете по тъмен път, показвайки главния герой, използващ непростимото проклятие, Авада Кедавра.


Hogwarts Legacy се разработва от WB Games Avalanche.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

178 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page