top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Horizon Forbidden West има страхотна иновация, разработена от Kojima Productions

Guerrilla Games и Kojima Productions са имали тясно партньорство, отчасти благодарение на споделянето на Decima Engine на Guerrilla. Decima задвижва не само двете заглавия на Horizon, разработени вътрешно от Guerrilla Games, но и първото заглавие Death Stranding на Kojima Production. Тъй като технологията се споделя между тези двама AAA разработчици, не трябва да е изненада да видим, че една от по-уникалните функции на Death Stranding играе голяма роля в Horizon Forbidden West.

 
Horizon Forbidden West
 

Когато сравните фокуса на Aloy с този на Sam “Porter” Bridges, има някои прилики между възможностите за сканиране на двете футуристични устройства. Освен че могат да сканират точки на интерес (обикновено вражески бойци и техните различни силни, слаби страни или оборудване), те могат да се използват и за дават бърза информация за околната среда и непосредствените опасности.


В Death Stranding тези опасности са ясно обозначени с прости цветни линии и символи, които очертават интензивността на даден път, вариращи от синьо и жълто до червено, като се има предвид интензитета и голямата трудност, която Sam би имал при преминаването им. Червените пътеки почти винаги са почти непробиваеми и лесно ще доведат до загуба на контрол или до невъзможност да се движи безопасно с непокътнат товар.

Horizon Forbidden West

Същевременно фокусът на Aloy в Horizon Forbidden West е надграден с част от тази тайна технология на Kojima, за да помогне на играча и да му даде повече свобода, за да може да се катери добре из околната среда. Боядисаните в жълто дръжки все още маркират най-очевидните части, точно както направиха в Horizon Zero Dawn. Тъй като не всеки вертикален грайфер или скала ще бъде намазан със слънчогледово жълта боя, за да насочи пътя, рутинното сканиране на околната среда с фокуса на Aloy ясно осветява пътя напред.


С технологията, внесена от Death Stranding на Kojima Productions и добавена в Horizon Forbidden West, подобреният фокус е проста иновация, която прави катеренето и паркура на Horizon Forbidden West много по-приятни.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

230 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page