top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Horizon Forbidden West има страхотна иновация, разработена от Kojima Productions

Guerrilla Games и Kojima Productions са имали тясно партньорство, отчасти благодарение на споделянето на Decima Engine на Guerrilla. Decima задвижва не само двете заглавия на Horizon, разработени вътрешно от Guerrilla Games, но и първото заглавие Death Stranding на Kojima Production. Тъй като технологията се споделя между тези двама AAA разработчици, не трябва да е изненада да видим, че една от по-уникалните функции на Death Stranding играе голяма роля в Horizon Forbidden West.

 
Horizon Forbidden West
 

Когато сравните фокуса на Aloy с този на Sam “Porter” Bridges, има някои прилики между възможностите за сканиране на двете футуристични устройства. Освен че могат да сканират точки на интерес (обикновено вражески бойци и техните различни силни, слаби страни или оборудване), те могат да се използват и за дават бърза информация за околната среда и непосредствените опасности.


В Death Stranding тези опасности са ясно обозначени с прости цветни линии и символи, които очертават интензивността на даден път, вариращи от синьо и жълто до червено, като се има предвид интензитета и голямата трудност, която Sam би имал при преминаването им. Червените пътеки почти винаги са почти непробиваеми и лесно ще доведат до загуба на контрол или до невъзможност да се движи безопасно с непокътнат товар.

Horizon Forbidden West

Същевременно фокусът на Aloy в Horizon Forbidden West е надграден с част от тази тайна технология на Kojima, за да помогне на играча и да му даде повече свобода, за да може да се катери добре из околната среда. Боядисаните в жълто дръжки все още маркират най-очевидните части, точно както направиха в Horizon Zero Dawn. Тъй като не всеки вертикален грайфер или скала ще бъде намазан със слънчогледово жълта боя, за да насочи пътя, рутинното сканиране на околната среда с фокуса на Aloy ясно осветява пътя напред.


С технологията, внесена от Death Stranding на Kojima Productions и добавена в Horizon Forbidden West, подобреният фокус е проста иновация, която прави катеренето и паркура на Horizon Forbidden West много по-приятни.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

230 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page