top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Управител на хотел в Амстердам обмисля да съди Activision!

Управителя на хотел обмисля правни действия, тъй като сградата се появява в Call of Duty: Modern Warfare 2.

 
Call of Duty: Modern Warfare 2
 

Управителя на хотел Conservatorium, намиращ се в Амстердам, не е доволен от вида си в най-новата Call of Duty. Версията на хотела в играта се нарича Breenbergh, вероятно за да се избегнат авторските права върху името, въпреки че гледайки сградата от реалния свят и версията в играта става ясно, че двете са едни и същи.


Обърнахме внимание на факта, че хотел Conservatorium е нежелана сцена в новата Call of Duty. По-общо казано, ние не поддържаме игри, които насърчават използването на насилие. Играта по никакъв начин не отразява нашите основни ценности и ние съжаляваме за нашето очевидно и нежелано участие.

, сподели Рой Томасен, управител на хотела, пред de Volksrant

PCGamer отбелязва, че хотелът все още обмисля какво да направи по-нататък, въпреки че се предполага, че хотелът не е изключил правни действия. Архитектурата всъщност подлежи на авторски права както според европейските, така и според американските закони, така че съдебният процес потенциално би могъл да има някакви основи, ако петзвездният хотел реши да предприеме действяия.


Activision също не се e обърнала към хотела за разрешение да го постави в играта, където се използва както в кампанията, така и в карта за мултиплейър. Сградата също е разрушена след престрелка, което като цяло създава негативна картина.


Нивото на Амстердам всъщност стана популярно поради това колко реалистично изобразява реалния живот по такъв изненадващо странен начин, нещо, което рядко виждаме във видеоигрите.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Game Club

Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

55 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page