top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Инвестицията на Индия за 10 милиарда долара в изработката на чипове, привлича вниманието на Intel

В разгара на недостига на полупроводникови чипове не само компаниите, но и страните се борят да увеличат производството на силиций. По-рано този месец, индийският кабинет одобри схема за стимулиране за разработване на полупроводници.

 
Chip
 

Този ход ще включва създаване на над 20 производствени единици за 6 години и ще работи за стимулиране не само на големи съществуващи компании, но и на стартиращи фирми, които искат да проектират и произвеждат полупроводници. Допуснатите компании могат да получат до 50% от разходите си за създаване и експлоатация на нови заводи в Индия. Огромната схема за стимулиране от Rs 76,000 crore (около 10 милиарда долара) включва и планове за обучение на полупроводникови инженери, така че е ясно, че страната е сериозно насочена към увеличаване на производството на чипове.


Изглежда, че тези стимули вече работят за Индия, хващайки окото на президента на Intel за Foundry Services, Randhir Thakurв Twitter. Thakur похвали стимулите в tweet, който след това беше retweet-нат от министъра на индийското правителство Ashwini Vaishnaw, приветствайки Intel в Индия.

Intel Tweet

Intel преди това се стремеше да разшири производството на чипове в Китай. Въпреки това, те бяха обезкуражени от Съединените щати, които в момента имат собствена федерална програма за подпомагане, която трябва да инвестира 52 милиарда долара в производството и разработването на чипове в САЩ. Надяваме се, че няма да има опасения за сигурността относно производството на чипове в Индия, когато Intel официално се включи.


Недостигът на чипове все още е огромен проблем, когато става въпрос за производство на широк спектър от технологии и Intel, TSMC и IBM са съгласни, че недостигът на чипове вероятно няма да приключи скоро. Мнозина не виждат края му поне до някога през 2023 г., така че това ще бъде още една дълга година за PC геймърите. С всички усилия, насочени към увеличаване на производството, също е вероятно да видим, че този недостиг ще се превърне в свръхпредлагане. Можем да купуваме буквално торби с чипове от 2024 г.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.


114 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comentários


bottom of page