top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Застрахователните искове, свързани с VR сетове са нараснали с 31% през 2021 г

Няма нищо по-хубаво от това да сложите един от най-добрите VR сетове като Oculus Quest 2 и да играете в трансформиращия свят на виртуалната реалност. Изглежда обаче, че тъй като броят на хората, които играят VR игри, продължава да расте, случаите на щети също се увеличава.

 
VR
 

Според доклад на The Guardian, доставчикът на застраховки в Обединеното кралство Aviva наблюдава 31% ръст на искове, свързани с VR сетове през 2021 г. Повечето от тези искове включват телевизори, претърпели преждевременна смърт, като играчите несъзнателно хвърлят себе си или своите контролери към дисплея.


Въпреки това, директорът по искове на Aviva в Обединеното кралство, Kelly Whittington, казва, че VR не е напълно сам в прилива на застрахователни искове. Всъщност компанията „е видяла подобни тенденции, включващи конзоли с телефони, фитнес игри и дори подобни на измамни фиджет спинъри“. И с излизането на Nintendo Switch Sports през април, има голям шанс това число да се покачи по-високо.


Ако сте едни от многото, които наскоро взеха Oculus Quest 2 според последното проучване на Steam за хардуер, може би си струва да вземете някои допълнителни предпазни мерки, преди да се потопите в следващата си игра на Beat Saber. Освен ако не си представяте да станете звезда в subreddit VR, разбира се.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

50 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page