top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Intel показаха как работи видео картата Arc Alchemist с играта Tomb Raider

На събитие за инвеститори на Intel в четвъртък, производителят на чипове показа своята графична карта Arc Alchemist за първи път. На снимка, публикувана в Twitter от старшия вицепрезидент на Intel, Raja Koduri, можем да видим десктоп с графичния процесор Alchemist на Intel, работещ с Shadow of the Tomb Raider. Изобразяването се подпомага от Xe SuperSampling (XeSS), отговорът на Intel на технологиите за суперсемплиране и увеличаване на мащаба на Nvidia DLSS и AMD FSR AI.

 
Intel Arc
 

Компактната игрална платформа, в която се намира графиката на Arc Canyon, е „Beast Canyon“ от разработчика на персонализирани компютри SimplyNUC. NUC е известен с това, че прави изключително малки компютри.


Трите супер решения за вземане на проби (XeSS, DLSS и FSR) правят приблизително едно и също нещо, като изобразяват игрите с по-ниска разделителна способност, отколкото ще бъдат показани, което може да се направи по-бързо, и след това увеличават разделителна способност с помощта на AI техники за поддържане на изображението. Миналото лято технологична демонстрация показа изобразяване на XeSS при 1080p и след това увеличаване до 4K. Това, което отличава XeSS от DLSS и FSR, е, че технологията ще работи на всяка графична карта, а не само на серията на Intel, така че дори привържениците на Nvidia и AMD имат причина да се интересуват от най-новата разработка на Intel в графичния сектор.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

158 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page