top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Първото поколение видео карти ARC на Intel ще стартират през второто тримесечие на 2022г!

Intel споделиха повече информация за предстоящата си линия потребителски графични карти, серия Arc. Днес добре познатият производител на процесори потвърди, че графичните процесори Arc, за лаптопи, ще започнат да се доставят през това тримесечие, докато тези, които искат да закупят видео карта за своят настолен компютър, ще трябва да изчакат до второто тримесечие на тази година.

 
ARC Interl GPU
 

Първоначално обявени миналия август, марката Arc на Intel ще служи като опора на компанията на пазара, поемайки срещу GPU гигантите AMD и Nvidia. Но Intel играе търпеливата игра с марката Arc, тъй като компанията потвърди по време на първоначалното си съобщение, че нейните графични процесори ще обхващат „множество хардуерни поколения“ под кодовите имена „Battlemage“, „Celestial“ и „Druid“.


Марката Arc също ще включва своя собствена технология за суперсемплиране, XeSS, която ще се конкурира с FidelityFX Super Resolution на AMD и DLSS на Nvidia. Въпреки че серията Arc все още не е обявена, Intel вече потвърдиха, че няколко разработчици ще поддържат XeSS. И една от първите компютърни игри, за които е потвърдено, че поддържат технологията, е PC версията на Death Stranding Director’s Cut.

Друга интересна информация в публикацията в блога на Intel е „Project Endgame“, нова облачна GPU услуга, която позволява на потребителите да „имат достъп до Intel Arc GPU чрез услуга за достъпно изчислително изживяване с ниска латентност“. Въпреки че не се знае много за Project Endgame, това може да е отговорът на Intel на услугата на Nvidia GeForce Now с RTX 3080, която позволява на абонатите да играят игри в облака с RTX 3080. Intel не сподели други подробности освен, че Project Endgame ще бъде наличен по-късно тази година.Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

86 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page