top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

В Intel са постигнали световен рекорд за оувърклок!

Intel 2022 сподели нова информация за най-новите си продукти!

 
Intel
 

Компанията сподели слайд, рекламиращ, че Raptor Lake ще може да работи на 6 GHz при стандартни настройки и, че е поставила световен рекорд за овърклок при 8 GHz - с течен азот. Intel също така сподели впечатляващи прогнози за производителността за single и multi-thread производителност.


Трябва да се отбележи, че пикът от 6 GHz е с 300 MHz по-бързо от 5,7 GHz на процесорите Ryzen 7000 на AMD, но Intel не обяви кой продукт ще достигне тази пикова скорост. Също така не сме сигурни дали 6GHz чип ще пристигне с първата вълна от чипове или ще бъде специално издание на модела „KS“. Intel също така твърди, че Raptor Lake ще има 15% увеличение в single-thread производителността и 41% увеличение в multi-thread, измерено от SPECintrate_2017 в сравнение с Alder Lake и общо „40% мащабиране на производителността“.

Intel

Можете да видите стандартните клокове от 6 GHz и световния рекорд от 8 GHz, изброени в главната снимка. Израелският център за развитие (IDC) е дизайнерският двигател зад дългата линия от продукти на Intel, простиращи се до 8088, които започна всичко през 1979 г. Тази гама се простира до днес, включвайки добре известни имена като Pentium MXX, Banias, Sandy Bridge и много други.


Всичко това кулминира с процесорите Raptor Lake от 13-то поколение, които Intel официално ще обяви скоро, въпреки че компанията очевидно има много други проекти в процес на подготовка, като Meteor Lake, Lunar Lake и други процесори.


Освен тийзъра за пиковите оувърклокове от 6 GHz на склад и новия рекорд за овърклок от 8 GHz за Raptor Lake, компанията все още не е споделила повече подробности. Естествено, повече информация ще последва по време на срещите на NDA, провеждащи се през следващите няколко дни.

Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.


3 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page