top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Италия планира да инвестира 4,6 милиарда долара, за да изкуши производители на чипове!

Италия отделя 4 милиарда евро (4,6 милиарда долара) до 2030 г., за да насърчи вътрешното си производство на чипове. Според проект на указа, видян от Reuters, планът е да се примамят компании като Intel, в опит да се облекчи настоящият недостиг на чипове и зависимостта му от чуждестранни доставки.

 
Italy Intel
 

Intel е в преговори с Италия за изработване на сделка на стойност 9 милиарда долара през следващото десетилетие, а компанията вече инвестира над 95 милиарда долара в разширяването си в Европа в продължение на десет години. Това включва планове за изграждане на усъвършенстван завод за производство на чипове в Италия, както и планове за изграждане на масивен завод за производство на чипове в Германия. Целта е финансирането да се използва за преобразуване на съществуващи фабрики в съоръжения за производство на чипове и за изграждане на нови заводи.


Италия също води разговори със STMicroelectronics, MEMC и Israel Tower Semiconductor, за да допринесе за „изследване и развитие на микропроцесорна технология и инвестиции в нови индустриални приложения на иновативни технологии“, се казва в указа.


Освен това Италия се възползва от новите правила за финансиране съгласно Европейския закон за чипове, предназначени да стимулират европейската индустрия за чипове и да станат по-малко зависими от чуждестранни доставки, тъй като доставката на полупроводници от Съединените щати и Азия може да бъде скъпа. Италия се опитва да се конкурира с други европейски страни като Германия, Франция и Холандия, които също настояват усилено да очароват технологичните компании да наложат пазар на тяхна земя.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download41 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page