top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Jenna Ortega разкри трудностите при заснемането на Wednesday

В продължение на години се подготвяше сериал за Wednesday Addams, но се появи в точния момент.

 
Wednesday
 

Режисьорът Tim Burton и Jenna Ortega направиха сериала на Netflix втория най-гледан за всички времена. Въпреки това превръщането на Wednesday в това, в което в крайна сметка се превърна, от това, което първоначално беше замислено, изискваше от Ortega огромни усилия.


В неотдавнашен епизод на подкаста Armchair Expert Ortega заяви, че много от първоначалните сценарии са й били безсмислени от гледна точка на персонажа. Стигнало се дотам, че тя продължила да променя диалога, без да уведоми никого от продуцентския екип, включително сценаристите и режисьора.


Когато прочетох целия сценарии, осъзнах: "О, това е за по-млада аудитория. Когато подписах договора не разполагах с всички текстове. Мислех, че ще бъде много по-мрачен. Не беше така. Не знаех какъв е тонът или как ще звучи.

, споделя Ortega.


Актрисата добави, че според нея всичко, което прави Wednesday, изобщо не е логично за героинята ѝ, особено това, че е в любовен триъгълник. Тя дори призна, че е била на границата на "непрофесионалното", за да се увери, че героинята ѝ се усеща истинска.

Имаше една реплика за роклята, която трябва да облече за училищния танц, и тя казва: "О, Боже мой, обичам я." Не мога да повярвам, че казва това. Тя се мрази. Имаше моменти на снимачната площадка, в които дори станах почти непрофесионална в смисъл, че просто започнах да променям репликите. Ръководителят на сценария си мислеше, че съм замислила нещо, а после трябваше да седна със сценаристите и те да кажат: "Чакайте, какво стана със сцената? И аз трябваше да отида и да обясня защо не мога да направя определени неща."


Ортега казва, че режисьорът Tim Burton е бил този, който "не е искал да имам никакво изражение или емоция", когато е играла. "Той искаше равна повърхност, което разбирам. То е забавно и страхотно, освен когато се опитваш да придвижиш сюжета, а Wednesday е във всяка сцена."


Тези чувства може да изглеждат шокиращи, но още през октомври миналата година Ortega изрази необходимостта да промени нещата към по-добро. Тя дори стигна дотам да каже, че през първия месец на продукцията се е чувствала победена, тъй като никой не се е доверявал на преценката ѝ за творческата посока.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК

14 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page