top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Според Joe Russo игрите имат много по-добра технология за разказване на история, отколкото филмите

Лидерите в игралната индустрия говориха надълго за това как видеоигрите са оригиналната метавселена, което е доста удобно за игралната индустрия. Но сега режисьорът на Avengers: Endgame Joe Russo е съгласен, че ако метавселената се осъществи, игрите ще бъдат лидер.

 
Joe Russo
 

„Мисля, че революцията идва от игралната сцена, защото там е технологията“, казва Russo в разговор с главния креативен директор на Epic Games Donald Mustard на годишната среща на върха на DICE.


В беседа, озаглавена „Бъдещето на медиите: изграждане на света и разширяване на вселената“, двамата говориха надълго и нашироко за бъдещето на технологиите, особено в медиите и разказването на истории. По-специално Russo е убеден, че „бъдещето ще бъде виртуално“.


Russo казва, че технологията на бъдещето за разказването на истории е в индустрията на игрите, а не във филмите, казвайки „традиционните филмови студия не разбират технологията, нито е част от техния бизнес план да управляват технологията, да я приютяват, плащат за нея и да плащат за нейното развитие."


По-късно в разговора Russo казва: "Според мен игрова копания ще бъде най-мощната за развлечения в света." Russo също направи някои нападки към технологични компании като Meta заявявайки, че игрите ще „дърпат света напред по начин, който Facebook не може. Те унищожиха света и сега ще създадат метавселена, в която всички можем да избягаме."


Метавселената беше популярна тема на тазгодишната среща на върха на DICE. Основният лектор, главен директор на EA, Laura Miele, също говори за метавселената и как тя се нуждае от „някакъв световен ред и никоя индустрия не може да го направи по-добре от нашата“.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

35 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page