top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Китодар открива първия по рода си 72-часов гейминг спринт

Първият по рода си 72-часов благотворителен гейминг спринт ще събере заедно известни личности и популярни фенове на видео игрите в подкрепа на движението #гудгейм. Гейминг спринтът ще започне в 00:00 часа на на 29-ти януари и ще продължи до 23:59 на 31-ви януари, като ще се излъчва на живо от Facebook страницата на TDB Play, , а цялата програма и най-нова информация може ще намерите на сайта.

 
гудгейм
 

Събитието ще предложи разнообразна програма, съобразена с различните интереси на аудиторията. По време на 72-часовия стрийм публиката ще има възможността да се запознае с над 30 страхотни гости и да се наслади на интересно съдържание, което ще включва игри за разпускане (casual) и състезателни игри (esports), настолни игри, автомобилни състезания и други. Зрителите ще имат възможността да научат любопитни неща от света на гейминга и да чуят историите на някои от най-изявените създатели на игри. По време на стрийма художници от български гейм студия ще рисуват на живо, а известни личности ще могат да се състезават с някои от най-добрите играчи на видео игри. Благотворителният спринт ще бъде открит на 29-ти януари в полунощ от обичания комедиен актьор и запален геймър - Китодар Тодоров и KITOGAMING с 8-часов стрийм на популярната игра DOTA 2.


Китодар Тодоров

Благотворителният гейминг спринт се организира от #гудгейм в подкрепа на проекта „Prepodavame.bg“ на „Заедно в час“, които се стремят да подпомагат българските учители и да предоставят достъп до качествено образование за всяко дете. #гудгейм е благотворително движение, което цели да обедини хората и организации с афинитет към видео игрите, в подкрепа на проекти и значими каузи, свързани с възможности за развитие, достъп до знания и по-добро образование в България.


Гудгейм Студио

„Prepodavame.bg“ е първият проект, на който инициативата избра да помогне. Мисията на #гудгейм бе подкрепена също и от Българския Гейминг Маратон, организиран през декември 2021. По време на четвъртото издание на Маратона бяха предоставени различни възможности за подпомагане на каузата, чрез които бе събрана сумата от 5055 лв.


Гудгейм студио

Крайната цел на благотворителното движение е да бъдат събрани 30 000 лв. в полза на каузата. По време на предстоящия благотворителен гейминг спринт ще бъдат предоставени различни възможности, чрез които всеки съпричастен с мисията на #гудгейм може да подкрепи значимата кауза. Всеки зрител, направил дарение, независимо от сумата, ще получи подарък от българската гейминг компания Haemimont Games – тяхната екшън ролева игра Victor Vran.

Повече за инициативата #гудгейм и каузите, които подпомага, може да намерите на сайта: https://www.goodgame.ninja/


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download
99 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page