top of page
  • Снимка на автораCrazyR

Konami прекрати отношенията си с Гризман, заради расистко видео

Konami прекрати договора си с футболната звезда, след като от компанията научиха за видео, в което Антоан Гризман и Усман Дембеле се подиграват на технически персонал. Гризман е посланик на Yu-Gi-Oh! - както играта с карти, така и анимето.


Griezmann Konami Controversial Video

Въпросното видео е заснето от Дембеле, по време на обиколката на Барселона в Япония през 2019г. Кадрите показват как се подиграват на технически лица, които се опитват да оправят телевизор в хотел. Гризман не говори във видеото, но Дембеле прави расистски коментари, след което двамата футболисти се смеят


Konami предостави на медиите следното изказване:

"Konami Digital Entertainment вярва, както е и философията на спорта, че дискриминацията от всякакъв вид е недопустима. Бяхме обявили Гризман за нашия Yu-Gi-Oh! посланик на съдържание, но в светлината на последните събития решихме да прекратим отношенията си с него."


Шефът на Rakuten Хироши Микитани незабавно иска обяснение от Барселона за това поведения на двамата футболисти. Антоан Гризман и Усман Дембеле дадоха своите обяснения, като Гризман се извини за постъпката си. Дембеле, от своя страна, не беше много искрен в извинението си, като се обясни, че не се е целял да обиди японското общество и че бил го направил, където и да е по света.


Барселона обеща, че накаже своите футболисти, въпреки че се извиниха за грозната проявя.

757 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page