top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

LCK CL приветства първата си жена играч в електронните спортове

На 29 декември Liiv SANDBOX обяви подписването на Jeon “DangMoo” Su-jin в своя отбор LSB Challengers, който участва в LCK CL, състезанието от второ ниво в Южна Корея. DangMoo е поддържащ играч и първата жена, която се присъединява към списъкът на професионалната регионална лига.

 
LCK CL
 

Не се знае много за DangMoo, тъй като присъединяването към Liiv SANDBOX е първият път, когато тя подписва с професионален отбор в лигата. Досега тя е мейнвала герои като Ahri и Lulu, според Leaguepedia.


И докато тя е новодошла за международна публика и пише история, като се присъединява към Liiv SANDBOX, тя е доста популярна в Южна Корея като създател на съдържание. DangMoo има канал в YouTube с почти 250 000 абонати, където публикува предимно видеоклипове, свързани с League of Legends. Тя също е популярна в Twitch, където каналът й в момента има повече от 185 000 последователи.


В Liiv SANDBOX Challengers тя ще трябва да се състезава за стартово място с Hong “PlanB”Su-jin, който също се присъедини към отбора през декември.


Електронните спортове като цяло отбелязаха прилив на жени играчи през последните години, въпреки че в повечето случаи те имат свои собствени женски лиги, като Game Changers във VALORANT или ESL Impact в CS:GO, което прави още по-необичайно да ги видите да се присъединяват към състезания като LCK CL. Въпреки това, това прави подписването на DangMoo още по-историческо.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК

10 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Komentarai


bottom of page