top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

MADiSON обединява P.T. и Fatal Frame в нов хорър от първо лице

Сравнявайки игрите на ужасите от първо лице с отдавна отменения P.T. вече е стар номер. Въпреки това, няма как да избягате от влиянието, което е оказала върху жанра, изолирайки играчите в интимна среда и постепенно набирайки напрежението, без да се опира на кръв и страх.

 
MADiSON
 

MADiSON е най-новото заглавие, което изпробва този формат и прави впечатляващ дебют от аржентинското студио Bloodious Games. Въпреки че определено се наслаждавахме на това, което изиграхме в амбициозното заглавие на ужасите, важно е да разкрием, че не успяхме да завършим прегледа на играта поради постоянен бъг при запазване, който изтри нашия напредък на няколко пъти. Твърди се, че тези проблеми са коригирани в актуализация след пускането на пазара, въпреки че все пак препоръчваме да бъдете внимателни.Без да разкрива твърде много, MADiSON се съсредоточава около историята на Лука, млад мъж, който се оказва затворен в дома на баба си и дядо си. Вместо да изживее отново носталгични спомени от детството, той отчаяно търси бягство от порутеното имение, бавно разбулвайки зловеща мистерия.


Именно тази мистерия е най-завладяващата част. Там, където някои игри на ужасите спират да създават зловеща атмосфера, MADiSON ви превежда през нейният изкривен свят с интригуващ разказ, който навлиза в зловещи убийства и свръхестествено.


Вероятно сте забелязали полароидната камера, която е на видно място в играта. Не само, че крие свои собствени тайни, това наследство също е фактор в геймплея на MADiSON от първо лице, което ви позволява да правите моментни снимки на заобикалящата ви среда. Къщата, в която обикаляте, е почти като кутия с пъзел, която ви принуждава да търсите предмети и да забелязвате улики в околната среда, отваряйки нови врати и пътеки, колкото по-дълбоко навлизате в тъмната й мистерия.


MADiSON

Тук има слабо усещане за линейност, което някои играчи ще намерят за освежаващо, въпреки че понякога е лесно да се изгубите, без да знаете кой пъзел да решите следващия. Освен това, някои от елементите, от които се нуждаете, могат лесно да бъдат пропуснати, а решенията твърде неясни, което води до заклинания на маниакално връщане назад.


Като инди хорър, не очаквайте продуцентските стойности на MADiSON да съперничат на тези на Resident Evil Village, но с това казано, екипът на Bloodious свърши страхотна работа, създавайки детайлно пространство, в което се чувства обитавано както от хора, така и от по-зловещо зъл субект. И въпреки че представянето на героите няма да остане с вас, то помага да внесете живот и характер в това, което можеше да бъде доста безмълвна игра на ужасите, изпълнена с текст.


MADiSON вече е на пазара за PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC и Nintendo Switch.

Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download


40 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page