top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Мъж е арестуван за изпращане на смъртни заплахи към Sega

54-годишен жител на Тойокава, Япония, беше арестуван на 16 март за твърдение, че е изпращал многократни смъртни заплахи към Sega.

 
SEGA
 

Според Йомиури заподозреният Акира Ватанабе е изпратил 12 заплашителни имейла между декември 2021 г. и февруари тази година. Твърди се, че той е написал, че ще „подпали компанията“, „убие служители“ и дори, според TBS News, „убие семейството и децата на служителите“.


Съобщава се, че Уатанабе е изпратил имейли на Sega от мобилният си телефон. Заподозреният е арестуван за възпрепятстване на бизнес и е признал, че е изпращал имейлите, заявявайки, че е „загубил в онлайн игра и е бил разочарован“. Местните японски медии не са посочили името на играта.


Заплахите за запалване на Sega напомнят за трагедията на Kyoto Animation, която остави 36 загинали при атака, която разтърси нацията и света.


През последните няколко години имаше и други инциденти на арестувани за подобни заплахи. Например през септември 2019 г. базираната в Токио компания за игри Akira получи заплахи чрез онлайн формуляра си за контакт, намеквайки за убийство. Отне година, за да бъде открит възможният извършител. След съдебно дело на 5 октомври 2021 г. окончателно е произнесена присъда.


През 2020 г. ученик от гимназия беше арестуван за предполагаема заплаха да взриви Konami и да убие служители на компанията. Заподозреният, който призна, че е написал заплахите, е бил разстроен заради проблеми с връзката на онлайн игра, която го накарала да загуби.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download43 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page