top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Mark Hamill разкри защо вече няма да озвучава Жокера

Jack Nicholson, Heath Ledger и Cesar Romero, всички те изиграха страхотни роли в обувките на Жокера. Но по мнение на голямата фен база, когато става дума за портрети на принца-клоун на престъпността, не е никой друг освен Mark Hamill.

 
Batman: The Animated Series
 

Повече от тридесет години Hamill дава гласа си на Жокера, още от първия сезон на Batman: The Animated Series. През отминалите десетилетия сме чували характерното му кикотене в безброй други анимационни филми и видеоигри.

Изглежда обаче дните му като "Mister J" официално приключиха. А причината е проста. Батманът на неговия Жокер вече не е сред нас, тъй като Kevin Conroy почина миналата година. Ето какво каза Mark Hamill пред Empire Magazine относно пенсионирането на гласа му като Жокера:

Те се обаждаха и питаха: „Искат ти да направиш Жокера“ и единственият ми въпрос беше „Kevin Батман ли е?“ Ако отговореха „да“, казвах „Аз съм за.“ Бяхме като партньори. Бяхме като Laurel и Hardy. Без Kevin, изглежда, че няма Батман за мен.

Честно казано, тук сме напълно съгласни с г-н Hamill. Винаги, когато играеше Жокера, беше срещу покойния, Kevin Conroy. Те бяха дует повече от три десетилетия и просто се чувства погрешно да слушаме единия без другия. От уважение към неговия приятел, ние напълно го разбираме. И напълно подкрепяме решението му.


Версията на Mark Hamill на емблематичния злодей на DC ще остане в историята и имаме десетки епизоди и филми на неговия Жокер, които да преживеем отново. Това беше най-класното решение, което можеше да вземе. Въпреки че други озвучаващи актьори ще и са поели анимационните роли на Черния рицар и Жокера, по наше скромно мнение, те имат трудна битка, за да се справят с екипа на Conroy и Hamill. Що се отнася до озвучаването, това беше истинският динамичен дует.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК

14 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Commentaires


bottom of page