top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Meta установява 1 метър „лична граница“, за да спре VR опипването

В реалния свят идеята за лично пространство е вкоренена от ранна възраст и се налага главно от неизречен междуличностен договор и социален натиск. В света на виртуалната реалност, от друга страна, родителят на Facebook Meta сега използва софтуер, за да наложи еднометрова зона от „лично пространство“ за всеки аватар в социалните пространства в метавселената.

 
Meta Metaverse
 

Както е описано подробно в скорошна публикация в блога, пространствата Horizon Worlds и Horizon Venues на Meta вече включват лична граница по подразбиране, която „не позволява на аватарите да идват на определено разстояние един от друг, създавайки повече лично пространство за хората и улеснявайки избягването на нежелани взаимодействия. "

Meta Metaverse

Системата всъщност създава невидим цилиндър с радиус от половин метър, който заобикаля всеки аватар. Ако движението на потребителя доведе до припокриване на два цилиндъра, "системата ще спре движението им напред, когато достигнат границата" без друга обратна връзка. Двама потребители ще могат съвместно да достигнат извън личната си граница за взаимодействия като удари с юмрук, пише Meta. Включването на системата по подразбиране „ще помогне да се зададат поведенчески норми – и това е важно за сравнително новата среда като VR


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download


84 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Kommentare


bottom of page