top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Metroid Dread е най-продаваната игра в Metroid поредицата

След февруарските новини, че Metroid Dread е продала 2,74 милиона бройки от пускането си през октомври до края на 2021 г. - цифра, която я поставя зад Metroid Prime за GameCube в списъка с бестселъри на поредицата - финансовите резултати на Nintendo в края на годината потвърдиха, че 2D заглавието на MercurySteam вече е най-продаваната игра на Metroid досега.

 
Metroid Dread
 

Досегашните продажби на „Metroid 5“ възлизат на 2,9 милиона според доклада на Nintendo, което я поставя с приблизително 60 000 копия пред Metroid Prime от 2002 г., според събрани данни от Nintendo. По-рано беше известно, че Dread е най-продаваното заглавие на Metroid в Обединеното кралство, но тази нова отчетена цифра я поставя начело в списъка в световен мащаб.Продажбите на Metroid Dread са достигнали приблизително 270 000 в Япония към днешна дата, като останалите 2,63 милиона продажби идват от чужбина – още един ясен признак, че апетитът на Запада към приключенията на Samus е по-голям от този на вътрешния пазар на Nintendo.


В момента Metroid Prime 4 е в процес на разработка, разбира се, въпреки че няма обявена дата на пускане. Има слуховете, че Nintendo прави „ремастър“ на Metroid Prime, който е в процес на подготовка и със силните продажби на Dread със сигурност би имал смисъл.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

14 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comentários


bottom of page