top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Michael Pachter прогнозира, че PlayStation няма да съществува след 10 години

Известен индустриален анализатор твърди, че марката PlayStation ще престане да съществува през следващите десет години.

 
Michael Pachter
 

През последните няколко месеца станахме свидетели и на двата конзолни гиганта, които се опитваха да се надминат един друг. Миналата година Microsoft придоби Bethesda, а Sony последва с придобиването на Bluepoint и Housemarque. Тогава това само по себе си изглеждаше доста и ние бяхме доста развълнувани да видим какво предлагат.


Нещата обаче се засилиха по-рано тази година, след като Microsoft обяви придобиване на Activision. И докато всички обработваха това, дойде друга изненада под формата на придобиването от Sony на Bungie. Конкуренцията между Sony и Microsoft изглежда е по-ожесточена от всякога и феновете се чудят дали една марка ще се смее за последен път.


Според популярния индустриален анализатор в Wedbush Securities, Michael Pachter, нещата може да се окажат доста грозни за PlayStation през следващите дни. На въпроса как Sony ще се конкурира с Xbox Game Pass по време на RDX Podcast, той заявява, че PlayStation е „обречена“ и почти ще престане да съществува през следващите десет години. Освен това той добавя, че това се дължи на факта, че Sony изостава не само с няколко години, но и това, че Xbox спечели непреодолима преднина.


Pachter беше доста откровен с мненията си в миналото и направи някои смели твърдения. Преди няколко години той продължи да казва, че Nintendo Switch няма смисъл. Както всички знаем, Nintendo Switch наскоро стана най-продаваната домашна конзола на Nintendo досега, въпреки че все още остава зад DS.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

174 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page