top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Първите тестове показват, че скоростта на SD картата на Steam Deck е достоен съперник на SSD-то

Най-евтината версия на Steam Deck може да е по-добра сделка, отколкото си мислите. Предварителното тестване на Valve показва, че времето за зареждане на micro SD картата е почти толкова бързо, колкото SSD-то, в няколко игри. Малките 64 GB вътрешно eMMC съхранение на бюджетния Steam Deck може да не са проблем, ако можете да поставите голяма SD карта.

 
Steam Deck
 

Linus Tech Tips и The Phawx тестваха времето за зареждане на Steam Deck и установиха, че времето за зареждане на micro SD-то е почти идентично с SSD-то в игри като Control, Dead Cells и Street Fighter 5. В някои случаи зареждането на micro SD е просто 2 секунди назад, докато при други нямаше измерима разлика.


Portal 2 и Ghostrunner изоставаха по отношение на micro SD-то с около 10 до 17 секунди, така че резултатите в реалния свят могат да варират много в зависимост от това кои игри се играят добре на Proton и хардуера на Steam Deck. Това далеч не е пълната картина - Valve одобри за тестване малка шепа игри, а софтуерът на Steam Deck все още не е завършен. Все пак това е впечатляващо за система, която използва максимално вътрешната си памет до 512 GB за модела от 649 долара — стабилната производителност на micro SD картата може да бъде предимство в дългосрочен план, като се има предвид колко големи са размерите игрите.


Steam Deck използва NVMe SSD, който трябва да осигури много бързо време за зареждане. За разлика от по-старите SATA SSD дискове, NVMe устройствата работят като графичен процесор и се свързват директно с дънната платка, отваряйки вратата за много по-високи скорости на трансфер. Ако можем да накараме micro SD да зареждат игри по подобен начин, това ще помогне за липсата на NVMe устройства при модела от нисък клас.Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

50 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page