top of page
  • Снимка на автораCrazyR

Microsoft разглежда вариант да спре Xbox Live Gold

Не веднъж сме ставали свидетели на онлайн гейминг услуги да биват спрени перманентно. Случи се с Games for Windows–Live. Като говорим за Microsoft... Говори се, че Xbox Live Gold също ще спре да съществува в близкото бъдеще. Тази информация беше презентирана скоро от достоверни източници.


Xbox Live Gold Discontinued

Не е на 100% сигурно, но се твърди, че Microsoft иска първо да увеличи броя на Xbox Game Pass абонатите си и услугата Xbox Live Gold ще бъде спряна, когато това се случи. Информацията за съдбата на Xbox Live Gold беше споделена от известният гейминг репортер и автор Джеф Груб в стрийм в сайта Giant Bomb. Според Груб, от Xbox искат да направят всички мултиплейър заглавия на тяхната платформа free-to-play и затова нещо Xbox Live Gold няма да е необходимо. В момента игри, които не са безплатни, изискват Xbox Live Gold, за да бъде предоставен достъп до тях. Груб поясни, че това може да се случи след известно време, но той подчерта и това, че Microsoft вече го обмислят и един ден ще се случи.


В стрийма Груб също изчисли, че броят на абонатите използващите Xbox Game Pass би трябвало първо да надхвърли 40-50 милиона преди старата услуга да бъде спряна, защото Xbox Live Gold в този момент е използват от 20 милиона потребители.

132 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page