top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Microsoft ще затвори AltspaceVR на 10 март

Microsoft стеснява своите амбиции за метавселена. В публикация в блог, забелязана от VentureBeat, компанията обяви, че ще затвори AltspaceVR, платформата за социална виртуална реалност, която компанията придоби през 2017 г., на 10 март 2023 г.

 
AltspaceVR
 

Microsoft приписа решението на желанието да се съсредоточи върху Mesh , платформата за смесена реалност, която компанията обяви през 2021 г. и по-късно каза, че ще излзезе в Teams.


Очакваме с нетърпение това, което предстои, включително нашето стартиране на Microsoft Mesh, нова платформа за свързване и сътрудничество, започвайки с активиране на работни места по целия свят. В близко бъдеще ние ще фокусираме нашите VR усилия върху изживяването на работното място, като се учим от и заедно с нашите ранни клиенти и партньори и гарантираме, че предоставяме основа, която позволява сигурност, доверие и съответствие.

, каза Microsoft.


Новината за спирането идва, след като Microsoft потвърди, че ще уволни 10 000 служители до края на март. Според Windows Central, Microsoft планира да съкрати целия екип на AltspaceVR като част от реорганизацията. Според Bloomberg, компанията също така намали броя на служителите в своя HoloLens екип. През изминалата година от подразделението напусна бившия ръководител Alex Kipman, който напусна Microsoft през юни на фона на обвинения в сексуално престъпление и паузата на споразумение за закупуване с американската армия. Съобщава се, че през 2022 г. Microsoft се е отказала от плановете си за ново HoloLens устройство.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК

2 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comentarios


bottom of page