top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Microsoft предлага на Sony 10 годишна сделка за Call of Duty

Microsoft предложи на Sony нова сделка, която ще запази Call of Duty на PlayStation за 10 години. Това се казва в нов доклад от New York Times, който цитира директно изявление на Microsoft.

 
Call of Duty
 

NYT съобщава, че Sony е отказала да коментира сделката, което не е изненадващо, като се има предвид, че когато Microsoft предложи публично предишна тригодишна оферта, изпълнителният директор на PlayStation Джим Райън я определи като „неадекватна на много нива“.


Множество ръководители на Microsoft, включително шефът на Xbox Фил Спенсър, многократно са твърдяли, че Call of Duty няма да бъде заложник, дори ако компанията придобие Activision Blizzard. Миналия месец Спенсър каза, че иска да „третира Call of Duty като Minecraft“ и да пренесе франчайза на възможно най-много платформи, включително Nintendo Switch, ако може да се уреди сделка.


Докладите за тази 10-годишна сделка идват само няколко дни след като Спенсър коментира, че остава отворен за „по-дългосрочен ангажимент, с който Sony и регулаторите да се чувстват удобно“.


Sony яростно твърди, че сделката ще ограничи възможностите за геймърите и ще даде на Xbox несправедливо предимство в индустрията. Microsoft побърза да коментира, че „няма никакъв бизнес смисъл“ да се лиши PlayStation от Call of Duty.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК.

27 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page